سیستم تولید اتومات و سیستم تولید دستی جار و بطری شیشه ای

سیستم تولید جار و بطری شیشه ای

یکی از ویژگی های مهم محصولات جار و بطری شیشه ای سیستم تولید آنهاست. جار و بطری شیشه ای به دو روش کلی تولید می شوند. سیستم تولید اتومات و سیستم تولید دستی. چرا شناخت این روش های تولید برای انتخاب محصول مهم است؟ روش تولید اتومات (کارخانه ای) و روش تولید دستی (کارگاهی) چیست؟

ویدئو معرفی کامل سیستم تولید اتومات و سیستم تولید دستی جار و بطری شیشه ای.

 

فرآیند سیستم تولید اتومات و سیستم تولید دستی جار و بطری چیست؟

فرآیند هر دو روش مبتنی برا قالب و فرآیند تولید Press and blow ( پرس و فشار باد) است. پس این تصور که شیشه دستی همانند شیشه گری با استفاده از میله و دمیدن ساخته می شود، اشتباه است. قالب ها معمولا سه قسمت مجزا دارند. قسمت هایی برای شکل دهی دهانه، بدنه و ته بطری. دهانه با پرس قالب شکل می گیرد و با فشار هوا بدنه و ته بطری شکل می گیرد. اما این دو روش تفاوت های مهمی دارند.

تفاوت های سیستم تولید اتومات و سیستم تولید دستی

همانطور که از نام سیستم دستی (کارگاهی) نمایان است، این سیستم در کارگاه ها بکار گرفته می شود. هر مرحله تولید هم توسط کارگر یا استاد کار انجام می شود. برای شروع تولید تنها به یک مجموعه قالب نیاز است. مذاب شیشه که اصطلاحا لقمه نامیده می شود، توسط کارگر وارد قالب اول می شود. پس از شکل گرفتن دهانه، مذاب وارد قالب دوم می شود که با فشار هوا بدنه و انتهای آن شکل می گیرد. ظرفیت روزانه تولید سیستم دستی، 2 الی 3 هزار عدد است.

فرایند سیستم تولید اتومات هم مشابه دستی است. اما به صورت کاملا اتوماتیک و در کارخانه ها انجام می شود. تولید اتومات با دستگاه های موسوم به I.S انجام می شود. برای تولید اتومات بسته به نوع دستگاه، 8 الی 32 قالب نیاز است. از آنجا که همه فرآیند تولید کنترل شده و تنظیم شده است، همه شیشه های تولیدی یک دست و یک وزن در می آیند. ظرفیت تولید شیشه اتومات 150 الی 250 هزار عدد در هفته است. شیشه اتومات قابلیت جوشاندن در آب و اتوکلاو را دارد. تقریبا در هر دوره تولید 10 میلیون عدد شیشه تولید می شود.

با این توضیحات به نظر می رسد، شیشه اتومات مستحکم تر، یک دست تر و با کیفیت تر از شیشه دستی است. در نتیجه، بهتر است بین شیشه اتومات و دستی، اتومات را انتخاب کنیم. اما چرا اکثر شیشه های موجود دستی هستند؟

ویژگی های تولید اتومات (کارخانه ای)

شیشه اتومات دارای ویژگی های مثبت زیر نسبت به تولید دستی است:

  • مستحکم تر
  • یک دست تر
  • دارای قابلیت اتوکلاو
  • کم موج و حباب تر

اما محدودیتی هایی هم دارد:

1- اگر بخواهیم قالب و طرح اختصاصی خودتان را داشته باشید:

الف) هزینه قالب بالایی دارد. یعنی برای تولید هر مدل، حداقل 200 الی 500 میلیون تومان فقط برای قالب باید هزینه شود. حال تصور کنید که نباز به یک دست از حجم های مختلف داشته باشید. در اینصورت هزینه چند برابر خواهد شد.

ب) حداقل تیراژ تولید بالاست. یعنی برای تولید اختصاصی حداقل 1 الی 10 میلیون عدد باید سفارش داشته باشید. پرداخت هزینه چنین تیراژی عملا برای کسب و کارهای کوچک و متوسط در مراحل اول، امکان پذیر نیست.

2- در صورت استفاده از مدلهای عمومی :

الف) تنوع محصولات عمومی اتومات بسیار پائین است.

ب) ممکن است برخی از مدل ها طی مدتی تولید نشود و موجود نباشد. هر دو این موارد بی ارتباط به هزینه قالب بالا و حداقل تیراژ بالا نیست.

لذا، اگر به سمت شیشه عمومی اتومات می روید از فراوانی تولید آن مطمئن باشید. این مورد برای کسانی که قصد معرفی محصول خود با شیشه خاص اتومات عمومی را دارند، اهمیت بیشتری دارد. جار یک کیلویی اتومات درب 66 از جمله مثال هایی برای شیشه های اتومات است.

اینجاست که اهمیت وجود شیشه های دستی بیشتر مشخص می شود.

ویژگی های تولید دستی (کارگاهی)

برای رفع محدودیت های شیشه اتومات، نیاز به شیشه های دستی است. مهمترین ویژگی های مثبت تولید دستی به شرح زیر است:

  • هزینه قالب دستی پائین تر از اتومات است.
  • حداقل تیراژ تولید پایین است (حدودا 5 هزار عدد).
  • انعطاف پذیری طرح ها بیشتر است.
  • تقریبا همواره موجود است ( در صورت عدم موجوی با سفارش 5 هزار عدد قابل تولید است).
  • تنوع بالایی دارند.
  • معمولا سایزبندی دارند. جار های درب کانتینری از جمله مثال های شیشه های تولید دستی هستند.

ویژگی های سیستم تولید اتومات و سیستم تولید دستی جار و بطری شیشه ای را به طور خلاصه در زیر ملاحظه بفرمایید.

مقایسه سیستم تولید دستی و اتومات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده + بیست =